Breaking News

Twee grote branden in Erichem: Omwonenden helpen met brandbestrijding

ERICHEM – Bij biologisch landbouwbedrijf De Terp aan de Lutterveld in Erichem is zaterdag aan het begin van de middag een zeer grote brand uitgebroken. Omwonenden hielpen de brandweer mee om hun eigen woningen nat te houden.

Rond 12.40 uur kwam de eerste melding binnen. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog het dak uit. De brandweer heeft groots opgeschaald om het vuur onder controle te krijgen. Ook brandweerlieden uit Utrecht zijn opgeroepen om hulp te verlenen. Inmiddels staan vier loodsen van de fruitteler in brand, aldus de brandweerwoordvoerder. Ook de politiehelikopter vloog erboven.

Vliegvuur
Door vliegvuur is er een honderd meter verderop brand ontstaan in een woning met rietenkap. Deze staat ook volledig in brand en het rietdekkersteam is hiervoor opgeroepen. Deze woning staat aan de Erichemseweg naast camping de Vergarde.

Bewoners helpen met brandbestrijding
Ook bewoners van woningen binnen enkele honderden meters om de grote brand heen helpen bij de bestrijding van de branden. “Ze houden hun woningen nat”, zegt brandweerwoordvoerder Huib van de Vrie tegenover Omroep Gelderland. Dit geeft het vliegvuur minder kans om voor overslag naar de woningen te verzorgen. “Veel woningen in de omgeving hebben een rietendak”, zo laat de woordvoerder weten. “Daarom is er een speciale rietbestrijdingsploeg van de brandweer aanwezig om brandend riet van daken te halen.”

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De rookwolken zijn de wijde omtrek goed zichtbaar. De brandweer vraagt omstanders aan de kant te gaan voor hulpdiensten.

 

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *