Breaking News

Grote brand in het Oogziekenhuis in Rotterdam

ROTTERDAM – Bij het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest in Rotterdam stonden woensdagmiddag zeker mensen op straat doordat er een brand in de kelder woedde. Omdat het ventilatiesysteem veel rook door het ziekenhuis blies werden patiënten en medewerkers geëvacueerd, waaronder mensen die geopereerd werden. Omstreeks 16.40 uur maakte de brandweer bekend dat het vuur geblust was, maar dat het ziekenhuis tot zeker 18.00 uur gesloten blijft om te ventileren.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gaat het om een brand in een kartoncontainer in de kelder. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ligt de eerste prioriteit bij het evacueren van de mensen in het ziekenhuis. Meerdere ambulances waren al snel ter plaatse om die mensen op te vangen en te controleren. Daarnaast waren er tenminste twee tankautospuiten ingeschakeld.

Volgens oogarts en (oog)getuige Tjeerd de Faber verliep de ontruiming van het ziekenhuis zonder problemen. “Het was wel even schrikken”, zegt hij. “Via vier verschillende uitgangen hebben we mensen naar buiten gebracht, maar je zit ook met mensen die al geopereerd worden. Je kan iemand die onder narcose is niet zomaar naar buiten rollen, maar dat is allemaal goed gegaan.”

Omstreeks 16.40 kwam de melding dat de brand geblust was. Voordat de mensen op straat het ziekenhuis weer in kunnen moet het pand eerst geventileerd worden. Naar verwachting kan men om 18.00 uur het ziekenhuis weer in. Of de spoedoperaties vanavond nog doorgaan is niet zeker. “Daarvoor moet de brandweer eerst groen licht geven”, zegt De Faber.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *