Breaking News

FOTOSERIE: Honderden parachutisten springen op ginkelse heide in Ede

EDE – Zaterdagochtend sprongen honderden parachutisten uit vliegtuigen en landden op de Ginkelse Heide in Ede. Dit om de begin van de slag om Arnhem in 1944 te herdenken. Er waren ongeveer 15.000 bezoekers op de been.

Ongeveer 400 parachutisten uit Engeland, Polen, Canada, Amerika, Italië, België, Duitsland en Nederland sprongen uit Herculessen. De dropping was onderdeel van de herdenking van de grote luchtlandingsoperatie Market Garden in 1944.

Rond 11.15 uur de herdenkingsceremonie. Er waren onder meer toespraken van onder andere de burgemeester van Ede. Ook werd een minuut stilte in acht genomen en er werden kransen gelegd.

Rond 12.30 uur sprong Parachute Group Holland met 8 parachutisten uit een vliegtuig. Parachute Group Holland (PGH) is een stichting die zich toelegt op het maken van historische parachutesprongen. Dit doen wij door het verzorgen van parachutespring-opleidingen met een militaire Ronde Bol en het organiseren van springactiviteiten rond militaire herdenkingsmomenten.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *