Breaking News

Brandweerlieden herdenken omgekomen collega’s

NEDERLAND – Vandaag, zaterdag 18 juni, staat de brandweer stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het brandweerwerk.

Jaarlijks worden op de derde zaterdag van juni brandweerlieden herdacht die zijn omgekomen tijdens het werk of ten gevolge van hun werk. Op veel brandweerposten wordt daarom vandaag de vlag halfstok gehangen. Er wordt op ruim honderd kazernes ook een ereteken gemaakt met water, zo ook door de brandweerkazerne van Oosterbeek. Zij hebben het dit jaar bij het gemeentehuis van de gemeente Renkum gedaan, welke in Oosterbeek staat.

Ook is er een landelijke herdenking vandaag bij het nationaal brandweermonument in Schaarsbergen, deze herdenking was vanaf 12:00 uur tot even na 13:00 uur live te volgen op www.brandweermonument.nl.

Naast de herdenking, eretekens en vlaggen die halfstok zijn gehangen wordt ook op sociale media aandacht hieraan gegeven. Veel mensen en korpsen veranderen vandaag hun profielfoto in het zwarte embleem.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *