Breaking News

Grote politieactie in centrum Nijmegen

NIJMEGEN – De politie had de Mariënburg ruim afgezet vanwege een actie bij een van de appartementen.  Ook de parkeergarage en fietsenstalling zijn afgesloten.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur melding van een verward persoon. Vanwege de vele politie- en brandweervoertuigen en vanwege de veiligheid voor omstanders, is de omgeving ruim afgezet. De fietsenstalling is niet bereikbaar. Een medewerker van de stalling laat weten dat de fietsenstalling vandaag langer open blijft, zodat mensen hun fiets kunnen ophalen na het incident. Mensen die niet wachten op hun fiets, kunnen deze morgen zonder de overnachtingsbetaling ophalen.

Dienst Speciale Interventies
Meerdere leden van de Dienst Speciale Interventies, waaronder de arrestatieteams van politie en interventie-eenheden van Defensie, zijn aanwezig. Als ondersteuning is ook het zogeheten Quick Response Team van de brandweer Utrecht, beter bekend als het hoogtereddingsteam, ingezet. Het hoogtereddingsteam is speciaal getraind om op lastige bereikbare plaatsen mensen te redden. Ze hebben veel ervaring met het werken op hoogte. Ook hebben zij een kussen, voor wanneer iemand van een hoogte naar beneden valt of springt.

Even voor 19.00 uur komen agenten met een persoon naar buiten Hij wordt in de ambulance nagekeken. Na enige tijd vertrekt de ambulance naar het ziekenhuis. Van daaruit wordt er verdere zorg voor de persoon geregeld. Zo snel als de agenten kwamen vertrekken ze ook weer; de afzetting wordt weggehaald en om 19.05 uur rijdt de laatste wagen weg. Omdat het om hulpverlening ging en niet om een aanhouding, doet de politie geen uitspraken over wat zich heeft afgespeeld, zo laat een woordvoerder weten.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *