Breaking News

28-Jarige aangehouden: Flatgebouw volledig ontruimd na grote brand

DORDRECHT – Vrijdagavond heeft er op de 11e verdieping van een flatgebouw aan de Maarten Harpertsz Trompweg in Dordrecht een brand gewoed. Het volledige gebouw met zo’n 189 appartementen werd ontruimd.

De hulpdiensten rukten rond 21.15 uit voor de brand. Door de forse rookontwikkeling werd opgeschaald naar grote brand. Vanwege de forse rookontwikkeling werd het hele gebouw ontruimd, daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van zogeheten vluchtmaskers: gezichtsbedekkende maskers die de ademhaling beschermen tegen rook, brandgassen en koolmonoxide. Meerdere ambulances werden opgeroepen om eventuele gewonden op te vangen.

De bovenste drie verdiepingen van het 12-verdiepingen tellende gebouw worden door de brandweer geventileerd. Daarna kan bekeken worden welke bewoners terug naar hun woningen kunnen keren.

De politie laat weten dat er een 28-jarige man is op verdenking van brandstichting.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *