Breaking News

Agent lost schot na melding mishandeling in Tiel

TIEL – De politie kreeg zaterdagavond een melding van een mishandeling op de Waalkade in Tiel. De betrokkenen hebben op agenten ingereden, waarna de politie gericht heeft geschoten op de auto. Hierbij is een agent gewond geraakt.

De woordvoerder meldt dat zij even voor 21:00 uur de melding van mishandeling kregen. De politieagenten kregen de auto op de Tolhuiswal in het vizier waar de verdachten bij hoorden. De auto reed er hard vandoor en reed ook in op de agenten, waarna de betrokken agenten gericht schoten.

“Ontvoering”
Volgens omstanders zou het mishandelde slachtoffer ontvoerd zijn geweest. Hij zou elders in de kofferbak van de auto geduwd zijn en vervolgens ontvoerd zijn naar de Tolhuiswal in Tiel. Hier zou het slachtoffer uit de auto zijn gehaald en mishandeld geworden zijn. De politiewoordvoerder meldt dat zij deze melding ook kregen, maar of er daadwerkelijk sprake is van een ontvoering, is niet bekend.

De politie treft het buitenlandse voertuig vervolgens weer op Kerkstraat en hebben ze daar klemgereden. De twee inzittenden zijn aangehouden, het is nog niet bekend wat hun rol is geweest. De twee inzittenden zijn aangehouden als verdachten. Volgens de politiewoordvoerder is het onduidelijk wat hun rol is geweest.

Gewonden
De ambulance en traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen. De politiewoordvoerder bevestigt dat er één agent gewond raakte vanwege het inrijden op deze agent en één inzittende van de auto raakte gewond. Ook deze is nagekeken door het ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De politie doet uitgebreid onderzoek, ook naar het wapengebruik van de politie. Getuigen die meer hebben gezien of gehoord worden verzocht dit te melden bij de politie.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *