Breaking News

Brandweer uit Nieuwegein rukt uit voor woningbrand in Tiel

TIEL – Zondagmiddag heeft er een brand gewoed in een woning aan de Esdoornstraat in Tiel. De brandweer was meerdere uren met deze brand bezig.

De brandweer rukte rond 15.40 uur uit voor de brand. Bij aankomst van de brandweer had de bewoner zijn voertuig en aanhanger in veiligheid gebracht en uit de garage kwam lichte rookontwikkeling. Om de brand te blussen klom de brandweer op het dak. Ook hebben brandweerlieden enkele dakpannen verwijderd om te kijken of de brand daarachter woedde. De brand bleek echter lastig te bestrijden.

Brandweer uit Nieuwegein
Daarom is even later een brandweerwagen uit Nieuwegein opgeroepen met de zogenaamde cobracutter. Dit is een blusmiddel die door dik materiaal, bijvoorbeeld muren, heen kan spuiten. De brand bleek in de kruipruimte en de spouwmuren te zitten, in de kruipruimte waren kleine vlammen waargenomen door de brandweer. De brand in meerdere spouwmuren is geblust door middel van de cobracutter.

Nadat de brand geblust was, heeft de brandweer overdruk ventilator aangezet op de kruipruimte om alle rook eruit te halen. De oorzaak van de brand is onbekend. De woning liep flinke schade op, waaronder veel waterschade.

bekijk ook

Persoon te water in de Waal in Tiel

TIEL – Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een persoon te water in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *