Breaking News

Demonstratie Pegida beëindigde door politie in Arnhem

ARNHEM – Tegenstanders hebben zaterdag in de binnenstad van Arnhem voorkomen dat voorman Edwin Wagensveld van Pegida een koran kon verbranden. Toen Wagensveld probeerde brandbare vloeistof over de koran te gieten en deze wilde aansteken, viel een groep demonstranten hem aan.

De situatie escaleerde snel, met duwen, schoppen en slaan. De politie en ME werden ingezet om de actie, waarvoor Wagensveld toestemming had gekregen, meteen te beëindigen. Zelfs nadat agenten op de grond lagen, werden ze geschopt. Er werden stenen en stoelen gegooid. De koran die Wagensveld wilde verbranden, belandde uiteindelijk in handen van tegendemonstranten, waardoor de verbranding niet plaatsvond.

Wagensveld had de intentie om op het Jansplein in het centrum van Arnhem een Koran te verbranden, als een protest tegen de invloed van de Islam in Nederland. Hij staat bekend om zijn provocerende gedrag. Meer dan honderd demonstranten, voornamelijk moslims, verzamelden zich in de binnenstad van Arnhem als tegenreactie op de voorgenomen Koranverbranding. De politie gaf hen het bevel om het Jansplein te verlaten, maar zij negeerden dit bevel.

bekijk ook

Gewapende overval op tankstation in Tiel

TIEL – Zaterdagavond heeft er gewapende overval plaatsgevonden bij tankstation Dijkhuizen aan de Nieuwe Tielseweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *